Het Huis. Plattegrond. De omgeving. De tuin. Foto-impressie. Verhuur. Links. Maison sur Roche

Layer-sur-Roche is officieel geen zelfstandig dorp, maar een gehucht (“hameau”) dat onderdeel uitmaakt van Bissey-la-Cote.


Vanaf de Nederlandse grens bij Hazeldonk (net ten zuiden van Breda) is het een kleine 500 kilometer naar Layer-sur-Roche. Hiermee is de reisafstand naar het huis goed te overzien. Enerzijds ligt het huis niet te ver in Frankrijk, maar anderzijds ligt het ver genoeg om te profiteren van het betere klimaat en een wezenlijk andere culturele omgeving.


Recent is Layer-sur-Roche opgenomen in het nieuwe gecreëerde nationale park “Champagne-Bourgogne”, hetgeen een garantie biedt tegen horizonvervuilende industrie of andere bebouwingen.


Vanuit het dorp kunt u diverse wandelingen maken door de eindeloze eikenbossen en de kans dat u daar andere wandelaars tegenkomt is zeer minimaal.


In het dorp kunt u dagelijks verse melk en eieren kopen, terwijl een bakker, slager en algemene levensmiddelen-leverancier dagelijks hun ronde maken. Indien u liever zelf inkopen doet kunt u dagelijks (behalve op maandag) vers brood halen in Prusly-sur-Ource of Montigny-sur-Aube op enkele minuten autorijden.


Voor de grotere aankopen, alsmede een grote variëteit aan supermarkten kunt u naar het op 12 minuten autorijden gelegen Chatillon-sur-Seine gaan.  Aldaar kunt u bij de lokale VVV een grote diversiteit aan touristische informatie verkrijgen, waaronder een 20-tal uitgezette wandelroutes in de directe omgeving.

Restaurants

Qua restaurants kenmerkt de directe omgeving zich door een groot aanbod van kleinschalige restaurants, die 3 tot 4-gangenmenu´s aan-bieden tegen een zeer aantrekkelijke prijs. De vuistregel is hierbij dat u altijd beter uit bent met de lunch dan met het diner. De gemiddelde fransman gaat in deze streek s´avonds namelijk niet meer uit eten, waardoor sommige restaurants sowieso ´s avonds al niet meer open zijn of anders nog maar een beperkte keuken hebben. Een uitzondering geldt hier voor de pizzeria´s, het Chinese restaurant en het kebab restaurant in Chatillon-sur-Seine.

Zwembaden

In de directe omgeving van het huis bestaan diverse mogelijkheden tot zwemmen. Allereerst kunt u gratis zwemmen in de buitenlucht in Riel-les-Eaux. Hier is een bijkantoor van de VVV gevestigd met in de zomer een heuse badmeester. U zwemt hier in een oude grindput in een fraai natuurlijke omgeving. Vervolgens kunt u terecht in het gemeentelijk zwembad van Chatillon-sur-Seine (enigszins verouderd, maar wel goedkoop en schoon) of in het gemeentelijk zwembad van Recey-sur-Ource (nieuw, klein maar zeer prettig).

Als u echt naar een fantastisch zwembad wilt, kun u naar het “Amphititre” in Montbard gaan. Dit ligt op ongeveer 30 minuten rijden van het huis door een fraaie landschappelijke omgeving en omvat zowel 3 grote binnenzwembaden, alsmede een groot buitenzwembad. Alles is hier goed verzorgd en voor slechts € 0,20 kunt u gebruikmaken van perfecte kluisjes voor al uw spullen.

Surrounding area De omgeving