Het Huis. Plattegrond. De omgeving. De tuin. Foto-impressie. Verhuur. Links. Maison sur Roche The property Het huis

Het huis is een oud Bourgondisch huis gebouwd van natuursteen, oftewel “pierres apparentes”,
uit de bodem van het dorp Layer-sur-Roche. Letterlijk vertaald betekent dit “Layer-op-de-rotsen”, hetgeen geïllustreerd wordt doordat de stenen uit dit dorp behoren tot de hardste soort stenen uit de omgeving.


Overal in het dorp ziet u dan ook oude muren en huizen staan, die reeds lang geleden handmatig gebouwd zijn, maar vandaag de dag nog kaarsrecht overeind staan.


Van 2007 tot en met 2009 heeft het huis een grondige renovatie ondergaan en is het voorzien van alle comfort en gemakken van deze tijd. Zo heeft het huis een volledige centrale verwarming, 5 royale slaapkamers en maar liefst 3 comfortabele badkamers.


Het huis heeft de vorm van een rechthoek (8 bij 15 meter) en is ideaal gepositioneerd in de noord-zuid richting. Dit betekent dat u altijd aan één van beide zijden van het huis zon of schaduw heeft.


Op de begane grond heeft u een ruime keuken voorzien van alle benodigde apparatuur, zoals een vaatwasmachine, wasmachine, 6-pits gasfornuis en een royale oven. Er is ruim assortiment aan kook- en bakspullen.


Ook is er op de begane grond een badkamer met toilet. Alsmede de woonkamer met openslaande deuren naar het zuid-terras met een gietijzeren houtkachel, die zowel voor aanvullende warmte als voor een authentieke uitstraling kan zorgen.


Tenslotte heeft u op de begane grond een royale slaapkamer met eigen venster op het zuid-terras.


Op de eerste verdieping bevinden zich de 2e en 3e badkamer en 4 royale slaapkamers.


De woning is zeer geschikt voor een gezamenlijke vakantie, voor grote families of voor bijvoorbeeld reünies. Voor kleiner gezelschappen is het huis echter ook geschikt vanwege het intieme karakter.


Er kan van de aanwezige boeken, DVD´s, video´s  en spelletjes gebruik worden gemaakt.